Candidatura majoritària d’estudiants de la UB

Fem-la Pública denúncia l’oblit de les universitats en la desescalada

El passat dilluns 26 d’abril van entrar en vigor les noves mesures aprovades pel PROCICAT, anunciades en roda de premsa per la consellera Vergés.

Un cop més, denunciem l’oblit i el menyspreu que patim els estudiants universitaris per part del govern. En un moment de relaxació i flexibilització de les mesures de forma general, la situació envers les universitats és exactament la mateixa: insostenible.

El 30% de presencialitat en vigor actualment és absolutament insuficient, discriminatori i empobridor pel que fa a la qualitat de la docència i dels aprenentatges. L’estudiantat universitari fa un any i mig que està tancat a casa sense pràcticament trepitjar la universitat, i les mesures en cap moment han tingut en compte les fortes conseqüències emocionals i acadèmiques que això està comportant.

Denunciem la incoherència que suposa la flexibilització de les mesures per part del govern,  i el fet que les universitats hagin de continuar amb el 30% de presencialitat, fet que ens demostra com el govern relega l’educació superior a un segon pla.

Finalment, demanem als Departaments d’Empresa i Coneixement i Salut que apostin per la presencialitat a la universitat, perquè l’educació és un dret i genera les condicions perquè l’estudiantat ens relacionem en un entorn de seguretat. En aquest sentit, proposem que s’intensifiquin els cribratges massius entre la comunitat universitària i es reforci el transport públic per tal de facilitar el retorn a les aules de forma segura i ordenada. 

Els representants d’estudiants allarguem la mà a les autoritats acadèmiques i sanitàries per tal de treballar conjuntament per fer realitat la presencialitat a les aules. Ara i aquí, garantim l’equitat entre estudiants i el dret a l’educació!

Barcelona, 28 d’abril del 2021

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Fem-la Pública UB +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.