Candidatura majoritària d’estudiants de la UB

Fem-la Pública s’oposa al canvi de dates dels exàmens finals a Dret

El passat dimecres 10 de març a la Comissió Acadèmica de la Facultat de Dret s’aprovava el canvi de data dels exàmens compresos entre els dies 8 a 11 de juny, als dies 28, 29, 30 de juny i 1 de juliol. Fet, per tant, que també endarrereix les proves de reavaluació. Una decisió que es va adoptar a conseqüència de la sol·licitud de la Generalitat de Catalunya de disposar de totes les aules de la Facultat de Dret per garantir les mesures sanitàries necessàries durant la realització de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Un cop comunicat, la decisió ha comportat un gran rebuig entre l’estudiantat.

Des de Fem-la Pública compartim aquest malestar pel fet que creiem que s’hauria d’haver tingut en compte a l’hora de la planificació acadèmica des de l’inici del curs. Les circumstàncies excepcionals no han aparegut de sobre, sinó que ja es podia preveure en aquell moment que la situació sanitària no en seria l’òptima.

En cas d’haver-ho tingut present, s’hauria pogut organitzar el segon semestre d’una altra manera minimitzant les complicacions que comporta. Perquè d’aquesta manera dificulta l’accés a una feina d’estiu per als estudiants, de matricular-se a un màster o sol·licitar beques condicionades al tancament de l’expedient. Aquests fets evidencien com l’estudiantat tornem a ser considerats com a un col·lectiu no prioritari en un moment en què, com evidencien les xifres, som els més afectats per la crisi sanitària econòmicament, però també en salut mental.

Des que hem tingut coneixement de la notícia, hem estat treballant com a candidatura per resoldre aquesta situació inacceptable. Per això, demà mantindrem una reunió amb el Deganat de la Facultat per exposar-los les queixes i coordinar una estratègia per a fer-hi front i el dijous presentarem una proposta de resolució al Consell de l’Alumnat, màxim òrgan de representació estudiantil de la UB, per tal d’exposar la situació.

L’objectiu és presentar una queixa formal al Rectorat i al Departament d’Empresa i Coneixement per exigir que reverteixin aquesta situació immediatament i que estableixi noves mesures que facin compatibles la realització de les PAU i les proves de síntesi o avaluació única de la Facultat. Paral·lelament, estem treballant formes de denúncia i acció col·lectiva dels estudiants de la Facultat per aconseguir revertir aquesta decisió, que presentarem i consensuarem al més aviat possible.

En moments tan difícils, necessitem decisions clares i una universitat que no deixi ningú enrere. Organitzem-nos i lluitem per aturar l’endarreriment dels exàmens. Així no, UB!

Barcelona, 15 de març de 2021

Suma’t a Fem-la Pública, la candidatura que planta cara pels estudiants

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Fem-la Pública UB +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.