Candidatura majoritària d’estudiants de la UB

Exigim que el retorn a la presencialitat sigui real

El passat dijous 4 de març la consellera de Salut va anunciar en roda de premsa que el PROCICAT havia decidit ampliar la presencialitat a la universitat a un 30% d’aforament. Els representants d’estudiants vam conèixer la notícia a través de la premsa, tal com ha passat també en les darreres ocasions.

Per això, vam demanar a la Conselleria d’Empresa i Coneixement, de la qual depèn les universitats, que esclarís com es duria a terme la mesura anunciada. En aquest sentit, se’ns va anunciar que el 30% d’aforament es referia a cada aula i que a la resolució del PROCICAT no s’hi indicava estudis ni cursos, sinó que dependria de cada universitat. 

En canvi, la RESOLUCIÓ SLT/612/2021, de 5 de març del PROCICAT indica que l’augment de la presencialitat és “fins a un màxim del 30% de l’estudiantat de cada universitat, sense poder-se superar aquest percentatge en cap centre”. Per tant, el percentatge es refereix a tots els estudiants de la UB i no a la capacitat de cada aula, per la qual cosa això implica que no hi ha gaire marge per augmentar la presencialitat. 

L’òrgan indica que cada universitat haurà de “fer-ne la concreció d’acord amb els criteris d’autonomia acadèmica”. Per aquest motiu, Rector de la UB ha publicat una resolució en què permet a les Facultats incorporar la presencialitat més enllà dels estudiants de primer, amb les mateixes condicions (un 30% dels estudiants de cada centre) i posant èmfasi en els estudiants de màster i postgrau. En conseqüència, demanem a les Facultats de la UB que apostin per garantir al màxim de presencialitat possible per al seu estudiantat, a la vegada que garanteixin la modalitat en línia pels que no hi puguin assistir. 

Finalment, demanem als Departaments d’Empresa i Coneixement i Salut que apostin per la presencialitat a la universitat, perquè l’educació és un dret i genera les condicions perquè l’estudiantat ens relacionem en un entorn de seguretat. En aquest sentit, proposem que es facin cribratges massius entre la comunitat universitària i es reforci el transport públic per tal de facilitar el retorn a les aules de forma segura i ordenada. 

Els representants d’estudiants allarguem la mà a les autoritats acadèmiques i sanitàries per tal de treballar conjuntament per fer realitat la presencialitat a les aules. Ara i aquí, garantim l’equitat entre estudiants i el dret a l’educació!

Barcelona, a 10 de març de 2021

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Fem-la Pública UB +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.