Candidatura majoritària d’estudiants de la UB

Diverses Facultats de la UB incompleixen les directrius generals de funcionament

Antecedents

La Comissió Acadèmica del Consell de Govern va elaborar un document que concretava les Directrius generals de funcionament de la docència i l’avaluació per al curs 2019-2020 davant la crisi de la COVID19, aprovat per la mateixa el dia 17 d’abril i pel Consell de Govern el dia 22 d’abril de 2020.

Amb relació als Treballs de Fi de Grau i de Màster de caràcter pràctic (que comprenguin de treball de camp, a laboratori o a taller), el document mencionat estableix el següent:

Assignatures singulars:

Criteris de defensa i avaluació del Treball Final de Grau (TFG) i del Treball Final de Màster (TFM)

  • Punt 4: “Els TFG i TFM experimentals o que requereixin pràctiques o treballs de camp es tractaran segons els criteris establerts per a la realització de pràctiques externes curriculars.”

Criteris per a la realització i avaluació de les pràctiques externes curriculars

  • Punt 5: “L’avaluació de les pràctiques es realitzarà en convocatòria oberta i individualitzada de forma que es podrà portar a terme tan bon punt es compleixin els requisits mínims per fer-ho, amb una data màxima de 30 de novembre del 2020 de tancament del període d’avaluació.”

Què passa en realitat?

Com temíem, una vegada ha recaigut sobre les diferents facultats la responsabilitat de concretar i adequar les directrius a les circumstàncies específiques de cada centre, les mesures concretes a aplicar per aquestes són d’allò més variades. Mentre que es compleixen les directrius a les facultats de Farmàcia, Química i Informació i Mitjans Audiovisuals; a la resta de facultats de la nostra universitat, d’una manera o altra, les directrius generals de la UB són ignorades o fins i tot contrariades.

Què demanem?

Demanem que les mesures preses en les diferents facultats respectin i s’adeqüin a les Directrius generals de funcionament de la docència i l’avaluació per al curs 2019-2020 davant la crisi de la COVID19, aprovades per la Comissió Acadèmica del Consell de Govern el dia 17 d’abril i pel Consell de Govern el dia 22 d’abril de 2020. El redactat que es proposa és el següent:

En el cas de les assignatures singulars com TFG i TFM dels diferents ensenyaments, en el supòsit que el desenvolupament d’aquests requereixi d’una part pràctica (treball de camp, laboratori o taller), tal com estableixen les directrius generals de la UB, es contempli l’avaluació oberta i personalitzada fins al 30 de novembre de 2020.

Així doncs ens refermem en les nostres diverses declaracions en la demanda d’una major la flexibilització de l’avaluació i del calendari acadèmic per garantir que ningú es quedi enrere i que els/les estudiants que finalitzen un determinar ensenyament aquest any no pateixin les conseqüències d’aquest crisi sanitària i social.  Confiem en què el rectorat faci complir en les diferents facultats els acords presos en els òrgans de representació de la nostra universitat.

Fem-la Pública

Barcelona, a 16 de maig de 2020.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Fem-la Pública UB +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.